Waarom je de nieuwe Windows-update niet moet downloaden

22 maart 2019 | Nieuws

Microsoft heeft weer een nieuwe cumulatieve update uitgebracht, genaamd KB4482887, die enkele algemene verbeteringen aan Windows 10 doorvoert. Althans, dat is de bedoeling. Veel gebruikers die de nieuwe update hebben gedownload, ondervinden problemen met het spelen van games en hun muis.

De meest recente update voor Windows 10 zorgt er bij sommige gebruikers voor dat diverse games minder goed afspelen en dat de muis in tegenovergestelde richting beweegt. Ondervind je sinds de februari-update deze problemen, dan heeft dat dus weinig te maken met je pc of laptop, maar eerder met je besturingssysteem.

Microsoft erkent dat er dergelijke problemen zijn gevonden en dat veel gamers vooral last hebben tijdens het spelen van Destiny 2, maar ook andere games zouden minder goed werken. Zo laten gebruikers op reddit weten last te hebben bij het spelen van oudere spellen als Call of Duty 4 and Call of Duty: Modern Warfare, sinds zij de laatste update van Microsoft hebben gedownload. Verder kunnen spellen als Apex Legends en Sea of Thieves niet goed werken.

De nieuwe Windows 10-update voor build 1809 brengt, naast wat algemene verbeteringen, onder meer een oplossing om oudere computers sneller te maken. Microsoft gebruikt hier Retpoline voor, een door Google ontwikkelde techniek die pc’s beschermt tegen Spectre-aanvallen. Hier lijkt het probleem echter niet te liggen, omdat gebruikers deze optie aan of uit kunnen zetten. In beide gevallen ondervonden gamers nog steeds last bij het spelen van hun spellen.

Geen paniek
Gezien er geen grote problemen zijn gemeld buiten het spelen van games om, hoeven veel pc-gebruikers zich geen zorgen te maken voor de nieuwe update.

Microsoft heeft al laten weten te werken aan een oplossing in een toekomstige update en het officiële advies luidt om de installatie van KB4482887 ongedaan te maken in afwachting van een oplossing. Speel je geregeld een spelletje, dan is het dus verstandig om de update niet te downloaden.

Bron: Computertotaal

Driebond Automatisering

Telefoon: 050 549 92 58
Mobiel: 06 145 925 36
E-Mail: info@driebondautomatisering.nl
Website: www.driebondautomatisering.nl

Facebook | LinkedIn 

Jeroen Feringa
Jeroen Feringa
13:08 12 Aug 19
Snel, behulpzaam en goed.
Theo Huisman
Theo Huisman
07:33 22 May 19
Ik had een pc zelf getracht te assembleren, maar helaas, ding bleef dood. Driebond Automatisering via google gevonden... en contact gezocht. Marc wilde er wel naar kijken en ondanks mijn gerommel, heeft hij het gefixt en de pc draait als een zonnetje! Contact verliep perfect en voor weinig is de pc gered.lees meer
Volgende beoordelingen
js_loader