Voorkom Ransomeware

19 april 2017 | Nieuws

Voorkom RansomwareDagelijks zijn er veel mensen de dupe van Ransomware, zowel particulieren als bedrijven. De meest voorkomende manier van infectie is via een email, vaak is dit een nepmail van een pakketje die niet afgeleverd kan worden, een factuur van je internet provider of een mobiele abonnement. De mail is vaak niet van originele mail te onderscheiden.
In deze mail zit dan een link naar zogenaamd de website om de status van het pakketje of de factuur. In werkelijk is de link naar een andere website of bestand. Klik je op de link dan wordt direct de Ransomware geactiveerd en worden al je documenten, foto’s, mailbestanden en op de PC aangesloten backups versleuteld. Voor je door hebt wat er aan de hand is kun je je bestanden niet meer openen en kun je voor een hoop problemen komen te staan. Het doel van de criminelen is dat je gaat betalen om de bestanden weer terug te krijgen, je bestanden of je PC is gegijzeld. De bedragen liggen snel tussen de € 500 – € 1000. Er is geen andere manier om de bestanden te “Decrypten”.

Preventieadvies

Voorkomen is beter dan genezen, voorkom dat je getroffen wordt door een Ransomware virus.

  • Zorg voor een goede offline backup van al je bestanden, documenten, foto’s, email etc
  • Gebruik een goede betaalde virusscanner, bv Kaspersky, Bitdefender. Gratis virusscanner zijn vaak niet afdoende
  • Zorg dat je computer altijd up-to-date is. Update Windows regelmatig, maar ook programma’s als Office, Adobe Acrobat reader, Flashplayer etc.
  • Vertrouw letterlijk niemand. De valse mails worden vaak uit naam van een bekend bedrijf of via een bekend mailadres verstuurd. Hierdoor lijkt het vertrouwd.
  • Vermoed je dat je PC geïnfecteerd is zet deze dan direct uit om verdere versleuteling van bestanden te voorkomen.

Lees onderstaande site ook eens door om er bewust van te worden en zo hopelijk een infectie te voorkomen. Op deze site staan ook tips wat te doen.

https://www.nomoreransom.org/nl/index.html

Ben je toch slachtoffer van Ransomware neem dan contact met ons op. Helaas kunnen we je bestanden niet terug halen, maar je wel adviseren wat te doen. Je PC opschonen en beter beveiligen.

Driebond Automatisering

Telefoon: 050 549 92 58
Mobiel: 06 145 925 36
E-Mail: info@driebondautomatisering.nl
Website: www.driebondautomatisering.nl

Facebook | LinkedIn 

Jeroen Feringa
Jeroen Feringa
13:08 12 Aug 19
Snel, behulpzaam en goed.
Theo Huisman
Theo Huisman
07:33 22 May 19
Ik had een pc zelf getracht te assembleren, maar helaas, ding bleef dood. Driebond Automatisering via google gevonden... en contact gezocht. Marc wilde er wel naar kijken en ondanks mijn gerommel, heeft hij het gefixt en de pc draait als een zonnetje! Contact verliep perfect en voor weinig is de pc gered.lees meer
Volgende beoordelingen
js_loader