Asus dicht lek waarmee hackers grote malwareaanval uitvoerden

25 maart 2019 | Nieuws

Computerfabrikant Asus heeft een software-update uitgebracht, waarmee een voor een grote hackaanval misbruikt beveiligingslek is gedicht.

Na de software-update kunnen hackers niet langer de updatesoftware van Asus-computers misbruiken om malware te verspreiden. Volgens onderzoekers van antivirusbedrijf Kaspersky deden hackers dat tussen juni en november 2018.

Kaspersky constateerde dat de aanval op grote schaal plaatsvond en dat een half miljoen computers werden geïnfecteerd. Asus spreekt zelf tegenover Reuters over “een klein aantal apparaten” dat getroffen zou zijn door de aanval.

De hackers gebruikten een gestolen certificaat om hun eigen malware te signeren, waardoor de Asus-computers niet detecteerden dat het om aanvalssoftware ging.

Omdat de malware vervolgens via de automatische updates werd verspreid, konden alle computers van Asus in theorie aangevallen worden.

Bron: nu.nl

Driebond Automatisering

Telefoon: 050 549 92 58
Mobiel: 06 145 925 36
E-Mail: info@driebondautomatisering.nl
Website: www.driebondautomatisering.nl

Facebook | LinkedIn 

Jeroen Feringa
Jeroen Feringa
13:08 12 Aug 19
Snel, behulpzaam en goed.
Theo Huisman
Theo Huisman
07:33 22 May 19
Ik had een pc zelf getracht te assembleren, maar helaas, ding bleef dood. Driebond Automatisering via google gevonden... en contact gezocht. Marc wilde er wel naar kijken en ondanks mijn gerommel, heeft hij het gefixt en de pc draait als een zonnetje! Contact verliep perfect en voor weinig is de pc gered.lees meer
Volgende beoordelingen
js_loader